مديران بخوانند:۱۰ توصيه براي تصميم گيري بي‌عيب و نقص
rlo

آمار سایت

  • افراد آنلاین : 2
  • بازديد امروز : 60
  • بازديد ديروز : 2
  • آي پي امروز : 49
  • آي پي ديروز : 1
  • ورودی امروز گوگل : 3
  • ورودی گوگل دیروز : 0
  • بازديد هفته : 62
  • بازدید ماه : 72
  • بازدید سال : 1,865
  • كل بازديدها : 28,072
  • ای پی شما : 3.145.49.72
  • مرورگر شما : Safari 5.1
  • سیستم عامل :
  • كل کاربران : 0
  • كل مطالب : 91
  • كل نظرات : 0
  • امروز : سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

اطلاعات کاربری

عضو شويد
فراموشی رمز عبور؟



عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد

آرشیو

آخرین عناوین



مفیدستان:

مديران بخوانند:10 توصيه براي تصميم گيري بي‌عيب و نقص


خبرگزاري آريا –
تصميمات باکيفيت و سريع بهره‌وري سازمان را بالا مي‌برند. مديرعاملان علاوه بر اينکه خودشان تصميمات مناسبي مي‌گيرند بايد توانايي تصميم‌گيري تيمشان را نيز پرورش دهند، به تصميماتي که استراتژي سازماني را تقويت مي‌کنند سرعت بخشند، و خود و تيشمان را براي گرفتن تصميمات مهم و سرنوشت‌ساز آماده کنند.

در اينجا به ۱۰ مرحله که مديرعاملان مي‌توانند از طريق آنها تصميمات بهتري در سازمان خود بگيرند، اشاره شده است:

۱) هر تصميمي را نگيريد.
تنها مديرعاملان بي‌تجربه هر تصميمي – حتي تصميمات کوچک – را خودشان مي‌گيرند. مديرعاملان بايد درباره‌ي استراتژي، تخصيص منابع و استخدامها و اخراجهايي که تأثير قابل‌ملاحظه‌اي روي روند کسب‌وکار دارند، تصميم‌گيري کنند. به افرادتان اعتماد کنيد. اگر آنها از تخصص و اختيار عمل کافي براي گرفتن تصميمي برخوردار هستند، اجازه ندهيد که هر تصميمي را به عهده‌ي شما بگذارند.

۲) چشم‌اندازتان را در مسير استعداد کارمندانتان قرار دهيد.
زماني که مديران شما براي بحث درباره‌ي گرفتن تصميمي نزد شما مي‌آيند، از آنها بخواهيد موقعيت خودشان را در آن مورد خاص به وضوح مشخص کنند. اگر شما افرادتان را درست استخدام کرده باشيد، آنها در حوزه‌ي تخصصي خود از شما باهوش‌تر خواهند بود. بنابراين براي اينکه بهترين تصميمات را بگيريد، تخصص خود و چشم‌اندازي را که براي کسب‌وکارتان در نظر داريد با هوش و استعداد آنها هم‌مسير کنيد.

۳) سريع اقدام کنيد.
مديرعاملان بزرگ قادر هستند با اطلاعات ناقصي که در دست دارند اقدام به تصميم‌گيري کنند. اين مديران مي‌دانند که اگر قرار باشد صبر کنند تا اطلاعاتشان تکميل شود و پس از آن تصميم‌گيري کنند، لحظات باارزشي را از دست خواهند داد.

۴) تصميمات بد را به سرعت تغييردهيد.
اعتراف به شکست سخت است اما مقاومت کردن در برابر تغيير دادن تصميمات بد خطرناک است. براي حفظ کارآيي تيمتان، قبل از آنکه دير شود تصميمات بد را تغيير دهيد.

۵) يک وکيل مدافع شيطان تعيين کنيد.
به فردي که علي‌رغم ميل باطني خود در سِمتي قرار مي‌گيرد، در اصطلاح وکيل مدافع شيطان گفته مي‌شود. تصميمات بزرگ کسب‌وکاري مانند اکتسابات و ادغامها غيرقابل‌بازگشت هستند و به همين دليل درصد ريسک بالايي دارند. در اين مواقع يکي از نيروهاي زبده‌ي خود را مأمور کنيد تا تحليلي همه‌جانبه از اوضاع داشته باشد و نتايج بررسي‌هاي خود را به شما گزارش دهد. اين کار کيفيت تصميم شما را به شکل قابل‌ملاحظه‌اي بالا مي‌برد.

۶) تصميمتان را به تيمتان بگوييد.
زماني که افراد سازمان درباره‌ي تصميمات شما از طريق يکديگر مطلع شوند، احتمال پخش شايعه بالا مي‌رود. براي جلوگيري از اين اتفاق، جزئيات تصميمات مهمتان را مستقيماً به افرادي که فکر مي‌کنيد لازم است در جريان امور باشند، توضيح دهيد.

۷) دلايل تصميمتان را به تيمتان بگوييد.
افراد باهوش و بااستعداد تيم شما علاوه بر تصميمات، مي‌خواهند دلايل گرفتن آنها را نيز بدانند. چرا بايد دلايل تصميماتتان را از افراد تيمتان پنهان کنيد؟ با توضيح درباره‌ي اينکه چرا تصميم خاصي را گرفته‌ايد، به اعضاي تيمتان کمک مي‌کنيد که راحت‌تر با تغيير کنار بيايند و سريع‌تر مسيرشان را عوض کنند.

۸) از افرادتان حمايت کنيد مگر اينکه مسيرشان به کلي اشتباه باشد.
اگر يکي از افرادتان براي حل مشکلي راه‌حلي پيشنهاد مي‌کند و شما نيز با آن موافقت مي‌کنيد بايد در صورت موفقيت از او قدرداني کنيد و در صورت شکست از او حمايت کنيد. البته شما به عنوان مدير در مواقعي تصميماتي مي‌گيريد که برخلاف نظر تمام اعضاي تيم است. در اينجه به مورد هفتم برمي‌گرديم يعني اينکه در چنين مواقعي دلايل تصميم خود را براي اعضاي تيمتان شرح دهيد.

۹) خيلي هم در مقابل افرادتان قدرت‌نمايي نکنيد.
همانطور که گفته شد، در برخي موارد لازم است که مدير قدرت خود در تصميم‌گيري را به افرادش نشان دهد اما اگر معمولاً بين تصميمات شما و افرادتان مغايرت شديدي وجود دارد حتماً يک جاي کار مي‌لنگد. در چنين مواردي رسيدن به تعادل در تصميم‌گيري بهترين روش است. اگر تصميمي خيلي حساس نيست يا براي آن فوريت زماني وجود ندارد، سعي کنيد با اعضاي تيمتان به اجماع برسيد.

۱۰) برنامه‌اي رسمي براي پيگيري داشته باشيد.
بهترين راه براي اينکه بدانيد تصميمتان درست بوده است اين است که يک برنامه‌ي پيگيري را به صورت رسمي طراحي و در سازمانتان اجرا کنيد. تصميمات استراتژيک بايد به صورت منظم و دوره‌اي به وسيله‌ي معيارهاي کليدي و عملکرد کلي مورد بازبيني قرار گيرند. اگر چنين برنامه‌اي در سازمان وجود نداشته باشد نمي‌توان از تصميمات گذشته براي آينده درس گرفت. با چنين برنامه‌اي است که سازمان مي‌تواند توانايي تصميم‌گيري خود را افزايش دهد.

گرفتن تصميمات بي‌عيب و نقص تقريباً غيرممکن است اما اين ۱۰ مرحله به شما کمک مي‌کنند تصميمات بهتري بگيريد و بهره‌وري سازماني خود را به شکل قابل‌توجهي بالا ببريد.
منبع:مجله درگي





لینک منبع

بازنشر: مفیدستان


عبارات مرتبط با این موضوع

مديران بخوانند توصيه براي تصميم گيري بي‌عيب و نقص مديران بخوانند توصيه براي تصميم گيري بي‌عيب و نقص

مطلب مديران بخوانند:۱۰ توصيه براي تصميم گيري بي‌عيب و نقص در سایت مفیدستان
برای دریافت مطالب مفید به سایت مفیدستان مراجعه فرمایید.


لینک منبع و پست :مديران بخوانند:۱۰ توصيه براي تصميم گيري بي‌عيب و نقص
http://mofidestan.ir/%d9%85%d8%af%d9%8a%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d8%ae%d9%88%d8%a7%d9%86%d9%86%d8%af10-%d8%aa%d9%88%d8%b5%d9%8a%d9%87-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%d9%8a-%d8%aa%d8%b5%d9%85%d9%8a%d9%85-%da%af%d9%8a%d8%b1%d9%8a/